REALITZACIÓ D'ACTIVITATS AMB EXE-LEARNING
Una vegada explicades les funcions de l'eXe-Learning, la meua companya Davinia Azahara Navarro i jo, hem posat a prova els nostres coneixements adquirits realitzant una pràctica dirigida als xiquets, amb aquest programa.
Primerament, hem descarregat l'eXe-Learning en l'ordinador i hem començat a treballar:
El nostre treball l'hem titulat com "Aprenem Ofimàtica", ja que va relacionat amb els programes bàsics i fonamentals d'aquest camp: Paint, Microsoft Office Power Point, Microsoft Office Movie Maker, Microsoft Office Excel,sense oblidar el Microsoft Office Word.
Seguidament, hem escollit l'estil de fons (Kahurangi) del nostre treball, per tal de donar-li una mica de color.
Seguidament, hem escollit l'estil de fons (Kahurangi) del nostre treball, per tal de donar-li una mica de color.
Per a començar hem fet una petita introducció a la unitat, explicant els alumnes perquè han d'aprendre ofimàtica. Per a realitzar-la, hem emprat eliDevice de text lliure, el qual ens ha permés ficar un breu fragment i la foto que desitjàvem, sense problemes.
Activitats
El primer que hem explicat ha sigut elPaint. Hem adherit imatges per tal que els xiquets es familiaritzen més amb dit programa i els hem explicat totes les funcions que presenta. Seguidament, hem agregat altre tòpic sota PAINTi els hem posat un seguit de qüestions de vertader o fals, gràcies a l'opció deactivitats de vertader o fals per tal de comprovar si han adquirit correctament els coneixements de la teoria que els hem plantejat, oferint retroalimentació en cada resposta incorrecta i un enunciat explicatiu en la part de dalt.
Com a títol de l'activitat, hem escollit "Què hem aprés del Paint?" perquè s'ajusta als nostres objectius i és una frase bastant clara.
Com a títol de l'activitat, hem escollit "Què hem aprés del Paint?" perquè s'ajusta als nostres objectius i és una frase bastant clara.
Per realitzar l''activitat que hem plantejat sobre el Word, hem clicat en el tòpic Word i d'aquesta manera hem agregat un altre on es mostrarà l'exercici.
Ens hem fet servir del iDevice Preguntes de selecció múltiple, la qual ens permet afegir una petita retroalimentació sota cada pregunta.
Aquest tipus d'exercici consisteix a seleccionar la millor resposta. Si el xiquet encerta, li apareixerà un Correcte! per sota. En canvi, si falla, li apareixerà unIncorrecte! juntament amb la retroalimentació per tal que s'adonen de perquè la resposta escollida és errònia.
Altre programa escollit per a ensenyar als alumnes, ha sigut elPower Point, prenent aquest nom per títol del tòpic.
En la teoria hem ficat un breu text explicant què és i per a què serveix aquesta eina, gràcies a text lliure.
D'aquesta manera, hem pogut servir-nos del mateix escrit per tal de realitzar una nova tasca que explicarem a l'alumnat proporcionant-los en la part de dalt un enunciat amb les instruccions sobre l'activitat.
Omplir els buits ha sigut l'opció escollida per fer-la. Hem seleccionat les paraules clau que defineixen aquest programa i les hem deixades en blanc. L'alumne haurà de completar els buits i, si s'equivoca, l'oferim una petita pista per tal que tinga oportunitat d'encertar i aprendre sense pressions.
El següent programa a tractar va ser l'Excel. Com sempre, premem en text lliure i facilitem un breu fragment sobre què és i per a què serveix, per poder desenvolupar a continuació un exercici sobre el mateix. Aquest és com una selecció múltiple, pero amb l'opció Scorm, que ens oferta la possibilitat de posar una nota. L'alumne ha de superar el mínim del 50% de respostes correctes per tal d'aprovar.
Per últim, hem explicat el Movie Maker i les principals característiques del mateix. Després, ajudant-nos de l'opció de vertader o fals, hem confeccionat una tasca amb diverses afirmacions correctes i incorrectes, proporcionant primerament al xiquet un enunciat indicant el que han de fer i una retroalimentació quan s'equivoquen.
Webgrafia
Per finalitzar, hem exposat totes les pàgines web de referència que hem emprat en aquest treball, amb el seu corresponent títol. D'aquesta manera, l'alumne podrà ampliar els seus coneixements sobre ofimàtica.
Per a vore el treball complet, prémer ací.
Personalment, ara que ja hem usat aquesta eina amb fins didàctics, hem pogut comprovar la seua efectivitat. Els alumnes gaudeixen realitzant les activitats amb l'eXe i per a nosaltres és molt més cómode, ja que els pots controlar més i sabes que tothom està realitzant la seua labor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario